Kort om årets forfattere 2018

Møt noen av våre beste forfattere og kulturformidlere når de forteller om egne bøker og forfatterskap eller i samtaler med andre.

Imad Alwahibi flyktet fra krigen i Syria og er nå bosatt i Risør. Alwahibi mener kunst kan være med å binde mennesker sammen og derfor ønsker han å vise frem bildene sine. I utstillingen hans finner vi blant annet bilder han har tegnet mens han bodde i asylmottak. Gjennom kunsten ønsker han å formidle hvordan han opplevde å leve i uvisshet om hva som ventet ham i fremtiden. 

Monica Isakstuen er en norsk lyriker og romanforfatter. Hun debuterte i 2009 med romanen Avstand og har senere gitt ut diktsamlingen Alltid nyheter i 2011 og den kritikerroste romanen Om igjen i 2014. I 2016 mottok Isakstuen Brageprisen for sin tredje roman Vær snill med dyrene. Under Bokstavelig Talt er hun aktuell med skrivekurs på fredag 4. mai fra 12.00-16-00 på Bokhotellet, i Tvedestrand sentrum lørdag 5. mai kl. 12.00 i samtale med Mari Nymoen og kl. 17.00 i samtale med Sissel Gran på Bokhotellet.

Olav Vesaas er en norsk journalist og forfatter, og sønn av Halldis Moren Vesaas, som han hadde en faktastisk samtale rundt sammen med Klaus Hagerup og Magnus Takvam under Bokstavelig Talt i 2016. Denne gangen vil han snakke om Aasmund Olavsson Vinje, som han skrev biografien om i 2001 og som nå er aktuell i forbindelse med Vinjes 200-årsjubileum. Du hører foredraget om Vinje på Bokhotellet fredag 4. mai kl. 18.15 og du kan også møte Vesaas på Ex Libris Antikvariat i Tvedestrand sentrum lørdag 5. mai kl. 13.00.

Aasmund Nordstoga er en folkemusiker, bonde og underholder fra Vinje i Telemark. Han debuterte i 2009 med albumet Ein Visefugg og har gitt ut flere album siden den gang. Under konserten på Bokhotellet fredag kveld kl. 21.00 får vi blant annet høre sanger fra Guten – songar av Aasmund Olavsson Vinje

Touraj Keshtkar, bedre kjent under artistnavnet Tooji, er en norsk-iransk sanger, barnevernspedagog, programleder og modell. Under festivalen vil han ha lesestund på Kulturklubben på Tvedestrand Rådhus lørdag formiddag kl. 11.00, og han vil ha samtale med Lene Wold på Bokhotellet kl. 15.00.

Jan Kjærstad har gjennom 30 år vært en av Norges mest innflytelsesrike forfattere. Mange kjenner ham gjennom triologien om Jonas Wergeland – Forføreren, Erobreren og Oppdageren, som sikret ham Nordisk Råds litteraturpris. Andre kjenner ham som essayist og evig engasjert i debattene rundt samtidslitteraturen. Under Bokstavelig Talt kan du høre ham i samtale med Dyveke Bjørkly Graver på Bokhotellet lørdag 5. mai kl. 16.00.

Kapombo Katjivena er barnebarn av Mama Penee. Han måtte dra i eksil 23 år gammel, og har vært sentral både i frigjøringsbevegelsen SWAPO, som styremedlem og nestleder for utenrikssaker, i internasjonale forhandlinger og i gjenoppbyggingen av et fritt Namibia. Hør ham i samtale med Jan Kløvstad lørdag kl. 13.00 hos Locus Antikvariat i Tvedestrand sentrum. 

Lene Wold er norsk journalist som startet sin karriere med å reise til Midtøsten for å dekke menneskerettighetsbrudd i forbindelse med den voksende konflikten i Syria. Her prøvde en mann å bryte seg inn på hotellrommet hennes og voldta henne, dette fikk henne til spørre seg hvilke rettigheter kvinner i Jordan har. Denne traumatiske hendelsen dannet grunnlaget for boken Ære være mine døtre – en fars fortelling om å drepe sitt eget barn. Under Bokstavelig Talt møter du henne i samtale med Tooji lørdag 5. mai kl. 15.00 på Bokhotellet. 

Dyveke Bjørkly Graver jobber i filmbransjen, som produsent i filmselskapet Film Farms. Hun har tidligere jobbet i filmselskapet Cinenord, og vært produsent for kjente barnefilmer som Karsten og Petra og Gråtass, og som produksjonsassistent på filmatiseringer av Gunnar Staalesens bøker om Varg Veum.

Sissel Gran er psykologspesialist, utdannet fra UiO og driver i dag privatpraksis i Oslo. Hun har mange års erfaring fra rusbehandling og psykisk helsevern, men arbeider i dag som parterapeut og veileder i parterapi, foredragsholder og skribent. Under Bokstavelig Talt vil hun være i samtale med Monica Isakstuen om brudd og umoderne hjerter på Bokhotellet lørdag 5. mai kl. 17.00.

Liv Gulbrandsen er en norsk forfatter, organisasjonsarbeider, politiker og programleder i radio og TV. Gulbrandsen har fått oss til å le så vi nesten datt av stolene undere tidligere festivaler ved å pariodere både Fifty Shades of Grey og Calender Girls. Denne gangen tar hun for seg den mest solgte boken om Donald Trump, Ild og vrede av Michael Wolff, på Bokhotellet lørdag 5. mai kl. 22.00.

Hele programmet til årets festival finner du her.

Ønsker du billetter?

Billetter og festivalpass kjøpes i resepsjonen på Bokhotellet eller ved å sende oss en mail.